学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单选题
1.—What ________ unhealthy habit! You shouldn’t stay up too late.
—OK, I won’t. Thank you for giving me such ________ useful advice.
A.an; a B.an; / C.a; an
2.—Please help yourself to some ________.
—Thanks. How delicious it is!
A.eggs B.potatoes C.fish
3.—I often see you collect different kinds of stamps, you ________ like doing it very much.
—Yeah, it’s my hobby.
A.can B.must C.should
4.—________ you ________ the Chinese Culture Festival in the Central Square?
—Yes. It was really a great success.
A.Are; attending B.Will; attend C.Did; attend
5.I could ________ control my feelings. The song brought back many unforgettable memories.
A.hardly B.nearly C.really
6.—Where did you buy the book, Jingdong or dangdang?
—________. I bought it in the bookstore last summer vacation.
A.Either B.Neither C.None
7.—We are planning a Qingjiang River Protection Day this weekend. Do you have any advice?
—You’d better ________ signs around the school to tell all the students about that.
A.make up B.set up C.put up
8.I’m sure pollution ________ if everyone tries his best to protect the environment.
A.will reduce B.is reduced C.will be reduced
9.—I’ve just received a Wechat message “tty!”. Do you know ________?
—It stands for “talk to you later”.
A.what it means B.what does it mean C.how it means
10.—Will you join in the discussion tomorrow?
—________ Maybe I’ll have a meeting.
A.That’ll be great! B.Well, I’m not sure. C.Certainly.
二、完型填空
One day, a woman bought a parrot in a pet shop. However, she decided to 11 the parrot to the store the next day. “The bird doesn’t 12 ,” she told the store owner. “Does he have a 13 ?” the owner asked. “Parrots enjoy watching themselves in it.” So the woman bought a mirror and left.
The next day, she came back, saying that the parrot still didn’t say anything. “How about a ladder? Parrots love ladders,” the owner said. The woman bought a ladder and left.
But the next day, she was back a 14 time. “Does your parrot have a swing (秋千)? No? Well, once he starts 15 , he will talk a lot happily,” the owner said. The woman bought a swing and left.
When she walked into the store the next day, she began to cry and said 16 , “The parrot died.” The pet store owner was 17 what the woman said. “What? I’m terribly sorry. Tell me did he ever say anything?” he asked. “Yes, right before he died, in a 18 voice, he asked me weakly, ‘Don’t they sell any food at that pet shop?’ ”
Sometimes we forget what is really necessary in our life. We sometimes have a lot of things to do 19 , but we often forget to deal with the most important things first. We have to “ 20 the parrots” in our lives, we should remember it all the time.
11.A.pass B.return C.give D.send
12.A.eat B.walk C.fly D.talk
13.A.mirror B.camera C.picture D.screen
14.A.first B.second C.third D.fourth
15.A.using B.swinging C.flying D.playing
16.A.warmly B.angrily C.sadly D.peacefully
17.A.afraid of B.worried about C.interested in D.shocked at
18.A.high B.low C.loud D.small
19.A.at once B.after all C.in total D.as usual
20.A.keep B.watch C.say D.feed
三、用单词的正确形式完成句子
A.though, B.harm, C.success, D.
| succeeded, E. personal, F. depends on |
22.Chen Jing wants to have his own ________ computer.
23.He could find the way home ________ he was only three years old.
24.Where to go on a vacation ________ how much time and money you have.
25.China has ________ in developing COVID-19 vaccines with the efforts of great scientists.
四、语法填空
Madame Curie(居里夫人)
Marie is a famous woman in the world. She made a lot of important contributions to the 26. (develop)of humans. She was 27. in Poland in 1867. Her father worked as a middle school headmaster and 28. (teach)math and physics, so she enjoyed and did well in these two subjects at school.
However, the 29. (way)to the universities were not easy, as they were founded for men at that time. But she 30. gave up and studied in secret. Finally, Marie went to study in Paris University in 11. She studied math and physics there and met a scientist called Pierre Curie. In 15, they got 31. (marry). From then on, she was called Madame Curie. Together Pierte and Marie discovered radium, which is used to 32. (find)and cure cancer now. In 1903, Marie became the first woman to win the Nobel Prize. Then in 1904 Pierre became a professor of the “Academie Francaise”. But Marie was not accepted 33. them, for women were not allowed to join it. In 1906, Pierre died in an accident hut Marie went on 34. (work)as a professor and scientist until she died in 1934.
Madame Curie is our hero. Not only did she discover radium but also won the Nobel Prize 35. (two)in her lifetime. We can learn a lot from Madame Curie.
五、阅读单选
American Study Tours
Using the nice railway system, we offer a
| special holiday, sport and English study program. Your hotel is a train: eat and sleep on the train and spend each day in a different part of America. | Summer School in France We have summer schools for students between the ages of 12 and 16. Live with a French family and choose from different activities, including horse riding, football, swimming and skiing. |
| Holiday Programs in Japan We offer morning classes in Japanese at all levels from beginners upwards(到以上). On weekends you are free to join in our Fuji Mount walks or to go shopping in the city Tokyo. In the evening, we organize a full program for fun. All ages are welcome. | Summer Vacation in England We will have a program for your students. All our courses take place at the college in London. Morning classes are held in Chinese and English. Evening classes on English history are in English. What’s more, we have many evening activities, including music, dance and theatre. |
A.Summer Vacation in England B.American Study Tours
C.Holiday Programs in Japan D.Summer School in France
37.Which program will you choose if you want to improve your English?
A.American Study Tours and Summer Vacation in England.
B.Summer Vacation in England and Holiday Programs in Japan.
C.Holiday Programs in Japan and Summer School in France.
D.Summer Vacation in England and Summer School in France.
38.“Summer School in France” is different from the others in that ________.
A.you can go at any time of the year B.you can do sports
C.you can stay with a local family D.you can go at any age
39.You should have classes ________ when you have summer vacation in England.
A.in the city Tokyo B.outside the school
C.in the shop D.at the college in London
40.The four ads are to ________.
A.ask people to study foreign languages B.introduce some beautiful places
C.attract people to take part in their programs D.encourage people to have a holiday
Zhang Peng is a Chinese driver in Xi’an. When he checked the online wallet of his Wechat app, he saw that one of his passengers had paid 6,500 yuan for a 65-yuan pay. That meant the passenger paid about $950, but in fact, the passenger only needed to pay $9.50. Zhang Peng guessed that the payment was a mistake. According to the time of the payment, he guessed that the four foreign travelers did it. He picked up the four travelers from the train station and dropped them off at a nearby hotel. After he failed to call the four foreign passengers, Zhang Peng directly went to the hotel again where he had dropped them off. Then in the hotel he explained what had happened to the waiter at the front desk. Just at that time, the traveler who made the payment came downstairs. She was surprised to hear about her mistake. It was her first time to visit the Chinese city, and she said that it was also her first time to use the app’s online payment function to pay for the ride.
She was even more surprised when Zhang Peng refused to get a reward and returned all her extra money, it is true that the traveler had a wonderful experience of using Wechat. “I can’t believe it,” the woman traveler said. To some people, money is their only dream, and $950 is a lot of money. “I felt very excited yesterday because the taxi driver came back to return the money in person. I am really grateful.”
41.Where did Zhang Peng pick up the four foreigners?
A.At the airport. B.At the train station. C.In the hotel. D.On the road.
42.How much money should Zhang Peng return to the foreign lady?
A.$35. B.$950. C.$9.5. D.$940.5.
43.Which statement is TRUE according to the passage?
A.The lady has used the app’s online payment before.
B.Zhang Peng went to hotel directly after he found the payment was a mistake.
C.Zhang Peng got a reward from the lady and returned the lady all her extra money.
D.The lady didn’t realize her mistake until she heard what Zhang Peng said.
44.What does the underlined word “reward” mean?
A.报酬 B.感激 C.表扬 D.美金
45.What’s the best title of this passage?
A.A tour to China B.An app’s online payment
C.An honest taxi driver D.The careless foreign traveler
What’s going to happen in the future? Will robots control our planet? Will computers become smarter than us? Not likely. But here are some things that scientists say are most likely to happen in 10-30 years from now, according to the BBC.
Bionic(伤生的)Eyes
They are no longer something only in a science fiction movie. People who are blind may have a chance to see things clearly-by wearing bionic eyes.
A blind eye can no longer sense sight, but a bionic eye can use a camera to “see” the environment and send the information to the mind. Now the bionic eve only allows patients to see lights and unclear shapes. A bionic eye with very clear pictures could be just in a few years away.
Digital Money
We used to pay with cash for everything we bought. Now we can use WeChat Pay or Alipay to shop, money is spent without seeing it. That means we are already using digital money. People only need to take a mobile phone wherever they go. Using these ways is much easier than searching our pockets for change. It is also safer than carrying a lot of cash.
It is reported that people in Sweden completely stopped using cash last year, and the US might be the next.
Self-driving Cars
Unlike a human driver, a self-driving car won’t be influenced by a phone call, the radio on something outside the window. Sensors(探测器)and cameras on the car would allow it to follow the rules of the road strictly and keep a safe space from other cars. This would greatly make the number of road accidents smaller. You can even take a short rest while the car drives itself. In the future, driver-less cars would be widely accepted.
46.How many kinds of payments are mentioned in this passage?
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
47.Bionic eyes send information to the ________.
A.camera B.mind C.computer D.heart
48.Which country has totally stopped using cash last year?
A.Switzerland. B.America. C.Britain. D.Sweden.
49.In the last paragraph, the underlined word “it” refers to ________.
A.a phone call B.a sensor
C.a self-driving car D.something outside the window
50.From the passage, we can infer(推断)that ________.
A.robots would control the world
B.we would live a hard life with digital money
C.the blind could use glasses to see things around
D.there would be a number of self-driving cars on the road
六、补全短文5选5
Do you often hear “If you agree with me, please Dianzan”? 51. Almost everyone use this “Dianzan” function when using QQ or Wechat. When you think someone’s articles are wonderful, when you think someone’s ideas are right, or when you are moved by what someone writes, you can click(点击)the praise sign. 52. What’s more, this function makes the relationship between you and your friends closer. And it’s a good way to show your love and care to friends.
But do you know the history of Dianzan? 53. Then Sina Blog started the function of Dianzan and more people began to use this function when they surf the Internet. When the 2015 New Year came. Chinese leader Xi Jinping used the word Dianzan to praise and express his thanks to the great Chinese people. 54.
Websites can know how many people support some ideas by counting how many people click the praise sign. Experts can know what teenagers are caring about through what they click the sign for. 55.
Clicking the praise sign is really a wonderful thing. Have you ever clicked the sign for anybody on the Internet? If not, you must have a try.
A.The QQ space has had the function since 2010.
B.So this function can also be used to solve teenagers’ problems.
C.No doubt Dianzan is one of the most popular words on the Internet.
D.Clicking the praise sign means that you agree with someone or praise someone.
E.From then on, it became more and more popular with Chinese people.
七、完成句子
56.这附近过去有一家购物中心。(use)
__________ a shopping center near here.
57.孩子们越早学会,他们的未来就越好。(good)
The earlier children learn to be independent, __________ their future will be.
58.电视节目《中国诗词大会》非常值得看。(worth)
The TV program Chinese Poetry Conference __________.
59.我们应该尊重并理解那些每天照料我们的老师。(take)
We should respect and understand the teachers __________ us every day.
60.学校已经采取了措施来解决留守学生的辍学问题。(measure)
Schools __________ to solve the dropout problem of the left-behind students.
八、材料作文
61. 2020年7月17日,恩施州因持续暴雨爆发特大洪水,恩施人民团结一致抗击洪水。请根据要点提示并结合你的所见所闻写一篇英语短文,介绍恩施人民如何互帮互助共渡难关。
要点提示:
1.简要描述受灾情况;
2.齐心协力抗洪救灾(如:转移群众、提供住宿、捐赠物品、清扫街道……)
3.谈谈自己的感受。
写作要求:
1.要点齐全,并根据内容适当发挥;
2.条理清晰,字迹工整,词数不少于80词;
3.文中不得出现真实的人名和校名等相关信息。
参考词汇:洪水flood 捐赠donate
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参
1.B
【详解】
句意:——多不健康的习惯啊!你不应该熬夜太晚。——好吧,我不会的。谢谢你给我如此有用的建议。
考查冠词。a不定冠词,修饰辅音音素开头的单词;an不定冠词,修饰元音音素开头的单词;/零冠词;第一空修饰名词habit,指的是“一种习惯”,应用不定冠词,unhealthy是元音音素开头的单词,应用an修饰;第二空修饰不可数名词advice,不需要用冠词修饰,故选B。
2.C
【详解】
句意:——请随便吃点鱼。——谢谢。它是多么美味啊!
考查名词辨析。eggs鸡蛋;potatoes土豆;fish鱼,鱼肉。根据“How delicious it is!”可知it指代不可数名词,fish作“鱼肉”讲时是不可数名词。故选C。
3.B
【详解】
句意:——我经常看到你收集各种各样的邮票,你一定非常喜欢集邮。——是的,集邮是我的爱好。
考查情态动词。can能,会(用于否定句时表推测);must一定(特别肯定的推测);should应该会(用于肯定句推测,但语气比must弱)。根据“I often see you collect different kinds of stamps”和分析题干可知,此处是非常肯定的推测且是肯定句,所以用must。故选B。
4.C
【详解】
句意:——你参加了广场的中国文化节吗?——是的。这真是一个巨大的成功。
考查动词时态。根据答语“It was really a great success.”可知,是过去的动作,需用一般过去时,疑问句要用助动词did,故选C。
5.A
【详解】
句意:我无法控制自己的感情。那首歌使我想起了许多难忘的回忆。
考查副词的用法。hardly几乎不; nearly几乎;really真正地。根据下文“The song brought back many unforgettable memories.”可知他不能控制他的情感。故选A。
6.B
【详解】
句意:——你在哪里买的这本书,京东还是当当?——都不是。我去年暑假在书店买的。
考查不定代词。Either两者之一;Neither两者都不;None三者或三者以上都不;根据“I bought it in the bookstore last summer vacation.”可知,不是在京东买的,也不是在当当网买的,由此可知要用“Neither”否定两者。故选B。
7.C
【详解】
句意:——我们计划在本周末举办清江保护日。你有什么建议吗?——你最好在学校周围张贴告示,告诉所有的学生这件事。
考查动词短语辨析。make up编造;set up建立;put up张贴。根据“signs”可知,此处表示“张贴告示”,故选C。
8.C
【详解】
句意:我相信如果每个人都尽力保护环境,污染就会减少。
考查时态和语态。if引导的条件状语从句遵循主将从现原则,主句用一般将来时。“I’m sure”后从句中主语“pollution”与动词reduce之间是动宾关系,用一般将来时的被动语态,其结构为will be done。故选C。
9.A
【详解】
句意:——我刚刚收到了一条微信信息“tty!”。你知道它什么意思吗?——它代表了“稍后跟你聊”。
考查宾语从句。此句是宾语从句,从句用陈述语序,排除B选项。根据答语“It stands for “talk to you later””可知,从句是询问它意思是什么,故选A。
10.B
【详解】
句意:——你明天能参加讨论吗? ——嗯,我不确定。也许我要开会。
考查情景交际。That’ll be great!那太好了!Well, I’m not sure.嗯,我不确定。Certainly.当然可以。根据“Maybe I’ll have a meeting.”可知,此处表达的是不确定,故选B。
11.B
12.D
13.A
14.C
15.B
16.C
17.D
18.B
19.A
20.D
【分析】
本文是一篇记叙文,主要讲述了一个女人购买了鹦鹉,想尽各种方法想让它开口说话,给它买镜子,买梯子,买秋千,但是却没有购买它的食物,结果鹦鹉饿死了。故事告诉我们,生活中有很多立刻要做的事,但要首先解决最重要的事。
11.
句意:这个女人决定第二天把鹦鹉送回店里。
pass通过;return返回,把……退回;give给;send发送。
根据“The next day, she came back, saying that the parrot still didn’t say anything.”可知,这个女人买了不会说话的鹦鹉,所以决定把它送回去。故选B。
12.
句意:这个鸟不说话。
eat吃;walk走路;fly飞;talk交谈,说话。根据“The next day, she came back, saying that the parrot still didn’t say anything.”可知,这个女人说鹦鹉不会说话。故选D。
13.
句意:他有镜子么?
mirror镜子;camera照相机;picture照片;screen屏幕。根据“Parrots enjoy watching themselves in it.”可知鹦鹉喜欢看镜子里的自己。故选A。
14.
句意:但是第二天,她第三次回来了。
first第一;second第二;third第三;fourth第四。根据“ ‘The bird doesn’t ... ,’ she told the store owner.”及“The next day, she came back”可知此处指第三次返回宠物店。故选C。
15.
句意:一旦他开始荡秋千。
using使用;swinging摇摆;flying飞;playing玩耍。根据“The woman bought a swing and left.”可知,女人给鹦鹉买了秋千,所以指鹦鹉开始荡秋千。故选B。
16.
句意:她开始伤心地哭着说。
warmly热情地;angrily生气地;sadly伤心地;peacefully平静地。根据“The parrot died.”可知,鹦鹉死了,女人很伤心。故选C。
17.
句意:这个宠物店的主人对女人说的话觉得很震惊。
afraid of害怕;worried about担心;interested in对……感兴趣;shocked at对……感到震惊。根据“What?”可知女人说鹦鹉思路,店主觉得很震惊。故选D。
18.
句意:“是的,就在他死前,他低声地问我,‘那个宠物店不卖食品吗?’ ”
high高的;low低的;loud大声的;small小的。根据“he asked me weakly”可知鹦鹉死前被饿的很虚弱,说话应是低声的,形容声音小,用low。故选B。
19.
句意:我们有时有很多事情要同时做,但我们经常忘记先处理最重要的事情。
at once立刻,同时;after all毕竟;in total总共;as usual像往常一样。根据“but we often forget to deal with the most important things first”可知句意转折,此处表示有很多事要同时做。故选A。
20.
句意:在我们的生活中,我们要“喂鹦鹉”,我们应该一直记住这一点。
keep保持;watch观看;say说;feed饲养。根据“Don’t they sell any food at that pet store?”可知,女人没有喂鹦鹉,导致鹦鹉饿死,所以我们要记住每天要喂养鹦鹉。故选D。
21.B
22.E
23.A
24.F
25.D
【分析】
21.
句意:经常熬夜对我们的健康有害。根据“does…to our health”及备选词,可知,此空用do harm to 表示“对……有害”,故选B。
22.
句意:陈静想要有自己的个人电脑。此空缺少形容词修饰名词computer,备选词personal“个人的”符合,故选E。
23.
句意:尽管他只有三岁,但他可以找到回家的路。“He could find the way home”与“he was only three years old”是转折关系,备选词though“尽管”引导让步状语从句,故选A。
24.
句意:去哪里度假取决于你有多少时间和多少钱。根据“Where to go on a vacation…how much time and money you have”及备选词,可知,去哪度假是由时间和金钱决定的,此空用depend on“取决于”符合语境,故选F。
25.
句意:在伟大科学家的努力下,中国成功研制了新型冠状病毒疫苗。根据“China has…in developing COVID-19 vaccines”及备选词,可知,此处用succeed in doing sth表示“成功做某事”,故选D。
26.development
27.born
28.taught
29.ways
30.never
31.married
32.find
33.by
34.working
35.twice
【分析】
这篇短文主要介绍了居里夫人的生平故事。
26.
句意:她为人类的发展做出了许多重要贡献。根据“She made a lot of important contributions”可知,此处是为人类的发展做出贡献。the加名词,所给单词develop是动词,发展,此处用名词development。故填development。
27.
句意:她1867年出生在波兰。根据“in Poland in 1867.”可知,此处是出生在波兰,be born表示“出生” 。故填born。
28.
句意:她父亲是中学校长,教数学和物理。根据“Her father worked as a middle school headmaster”可知,此处用一般过去时态,teach是动词,教,此处用过去式taught。故填taught。
29.
句意:然而,进入大学的方式并不容易,因为大学是为当时的男性而建立的。根据谓语动词were可知主语是复数形式,way是名词,方式,此处用复数形式,故填ways。
30.
句意:但她从未放弃,秘密学习。根据“and studied in secret”可知,此处是从未放弃。never“从未”,位于实义动词之前。故填never。
31.
句意:15年,他们结婚了。短语get married表示“结婚”。故填married。
32.
句意:皮尔特和玛丽一起发现了镭,现在用来发现和治疗癌症。be used to do sth.“被用来做某事”。find是动词,找到,故填find。
33.
句意:但是玛丽并没有被他们接受,因为妇女是不允许参加的。根据“for women were not allowed to join it.”可知,此处是没有被他们接受,此处用介词by,故填by。
34.
句意:玛丽继续担任教授和科学家,直到1934年去世。根据“until she died in 1934.”可知,此处是继续担任教授和科学家,work on doing sth.“从事做某事”。work是动词,工作。故填working。
35.
句意:她不仅发现了镭,而且在有生之年两次获得诺贝尔奖。根据“won the Nobel Prize”可知,此处是两次获得诺贝尔奖。two是基数词,二,twice“两次”。故填twice。
36.B
37.A
38.C
39.D
40.C
【分析】
文章是介绍四种不同国家的假期活动情况的广告。
36.
细节理解题。根据“Your hotel is a train: eat and sleep on the train and spend each day in a different part of America.”可知,玛丽想坐火车去旅行,这样她就可以参加American Study Tours活动,故选B。
37.
细节理解题。根据“American Study Tours” 中提到的“Using the nice railway system, we offer a special holiday, sport and English study program.”以及“Summer Vacation in England”中提到的“Morning classes are held in Chinese and English. Evening classes on English history are in English.”可知,在American Study Tours和Summer Vacation in England可以学习英语,故选A。
38.
细节理解题。根据“Live with a French family…”可知,法国暑假学校是和法国家庭生活在一起,故选C。
39.
细节理解题。根据“All our courses take place at the college in London.”可知,如果你在英国度假的话,所有的课程都在大学里上,故选D。
40.
推理判断题。根据文章的理解可知,文中四个活动的广告介绍主要目的是为了吸引人们参加他们的活动,故选C。
41.B
42.D
43.D
44.A
45.C
【分析】
本文是一篇记叙文,主要讲述了一位中国司机把乘客多付的钱归还给乘客的故事。文章讲述了事情发生的起因、经过和结果。
41.
细节理解题。根据“He picked up the four travelers from the train station”可知,张鹏在火车站接到了四位外国游客。故选B。
42.
细节理解题。根据“That meant the passenger paid about $950, but in fact, the passenger only needed to pay $9.50.”可知,实际车费是9.5美元,但外国游客支付了950美元,所以张鹏应该归还940.5美元。故选D。
43.
推理判断题。根据“She was surprised to hear about her mistake.”可知,这位外国游客听到张鹏说自己错付了账单时是惊讶的,表明她直到听到张鹏说的话才意识到自己的错误。故选D。
44.
词句猜测题。根据“Zhang Peng refused to get a reward and returned all her extra money”可知,张鹏把多余的钱还给了女士,并且拒绝了报酬;故划线部分reward意为“报酬”。故选A。
45.
最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍了一位中国司机把乘客多付的钱还给乘客的故事,体现了司机的诚实;故“An honest taxi driver”可作为本文标题。故选C。
46.C
47.B
48.D
49.C
50.D
【分析】
本文主要介绍了科学家预测在未来10-30年里可能会发生的事情。
46.
细节理解题。根据“pay with cash”,“WeChat Pay”以及“Alipay”可知,本文共提到了三种支付方式,故选C。
47.
细节理解题。根据“A blind eye can no longer sense sight, but a bionic eye can use a camera to “see” the environment and send the information to the mind”可知,它可以将信息传送给大脑,故选B。
48.
细节理解题。根据“It is reported that people in Sweden completely stopped using cash last year”可知,瑞典人去年完全停止使用现金,故选D。
49.
词义猜测题。根据前一句“Unlike a human driver, a self-driving car won’t be influenced by a phone call, the radio on something outside the window”可知,车上的探测器和相机会让自动驾驶汽车严格遵守交通规则,it指代“a self-driving car”,故选C。
50.
推理判断题。根据“In the future, driver-less cars would be widely accepted”可知,在未来,路上将会有许多自动驾驶汽车,故选D。
51.C
52.D
53.A
54.E
55.B
【分析】
本文介绍了“点赞”的含义、发展及作用。
51.
根据上下文“Do you often hear ‘If you agree with me, please Dianzan’? …Almost everyone use this ‘Dianzan’ function when using QQ or Wechat.”可知,此处介绍了“点赞”及其受欢迎程度;故“毫无疑问,‘点赞’是互联网上最流行的词汇之一。”符合语境。故选C。
52.
根据上文“When you think someone’s articles are wonderful, when you think someone’s ideas are right, or when you are moved by what someone writes, you can click the praise sign.”可知,此处介绍“点赞”代表的含义;故“点击表扬标志表示你同意某人或表扬某人。”符合语境。故选D。
53.
根据上文“But do you know the history of Dianzan?”可知,此处介绍“点赞”的发展历史;故“QQ空间从2010年就有了这个功能。”符合语境。故选A。
54.
根据上文“Chinese leader Xi Jinping used the word Dianzan to praise and express his thanks to the great Chinese people”可知,习使用“点赞”之后,“点赞”变得流行起来;故“从此,它越来越受到中国人的欢迎。”符合语境。故选E。
55.
根据上文“Experts can know what teenagers are caring about through what they click the sign for.”可知,此处介绍“点赞”在青少年方面的应用;故“所以这个功能也可以用来解决青少年的问题。”符合语境。故选B。
56.There used to be
【详解】
该句表示“某处有某物”,应用There be句型;“过去常常做某事”为used to do sth.;所以“过去有”表达为There used to be,故填There used to be。
57.the better
【详解】
根据“越早……就越好”可知此处用“the+比较级 ... , the+比较级 ...”结构,结合提示词“good”可知用good的比较级better。故填the better。
58.is well worth watching
【详解】
根据中英文对照以及所给单词可知,be well worth doing sth.非常值得做某事,主语为“The TV program Chinese Poetry Conference”,是单数,时态为一般现在时,be动词用is;“看”的英文表达为“watch”,此处用动词ing形式。故填is well worth watching。
59.who take care of/that take care of
【详解】
固定搭配:take care of“照顾”;此句是一个定语从句,先行词teachers指人,在从句中作主语,用关系词who或that;句子是一般现在时,先行词是复数形式,动词用原形,故填who/that take care of。
60.have taken measures
【详解】
结合提示词“measure”可知“采取措施”译为take measures,再由“已经”可知要用现在完成时,其结构为have/has done,主语“Schools”后接助动词have,take的过去分词形式为taken。故填have taken measures。
61.例文:
In many areas of the city, there was serious water logging, vehicles were flooded, houses were irrigated, and it was difficult for people to travel. In addition, the disaster caused a large area of power failure, people’s production and life were seriously affected.
In order to fight floods and provide disaster relief, people worked together. With the government’s positive response, groups and organizations transferred people, and local charities raised money to provide people with accommodation and donated goods. After the flood, many volunteers volunteered to clean the streets and resumed the construction of the city.
After this, I think unity is strength. Chinese people can overcome any difficulty by uniting. In addition, we should learn to take precautions and try our best to minimize the losses.
【详解】
1.题干解读:本文是一篇材料作文,按照要点提示介绍恩施州因暴雨引发的洪涝灾害;内容包括:恩施州的受灾情况、人们救灾的措施行动、自己的感受。
2.写作指导:本文以第三人称、一般过去时为主,注意主谓一致问题;写作时注意按要点分段叙述,保证文章条理清晰,语句通顺。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- udiu.cn 版权所有
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务